ЈЕДНОДНЕВНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ СУСРЕТИ (ЈПС) У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ


Дана, 21.05.2023. године, одржани су једнодневни професионални сусрети (ЈПС) у Петровцу на Млави, на ком су учествовали и презентовали своје радове практичари из ПУ „Невен“ Кладово. Овом концепту стручног усавршавања Министарство просвете, науке и технолошког развоја пружа системску подршку како би се унапредило предшколско васпитање и образовање у Србији. Подршка практичарима у предшколским установама (ПУ), пружена је кроз примену модела Заједнице професионалног учења (ЗПУ). Примена овог модела трајала је годину дана и одвијала се кроз одређене кораке који су имплементирани у васпитно-образовни рад.

На једнодневном професионалном сусрету (ЈПС) у Петровцу на Млави веспитачи су приказали два сценарија из праксе из модела Заједнице професионалног учења (ЗПУ).

  1. Сценарио игра презентовале су Ивана Шомоновић – медицинска сестра-васпитач и Вишња Николић – медицинска сестра-васпитач
  2. Сценарио инклузија презентовале су Светлана Томљановић – васпитач и Марија Минић – васпитач

Процес имплементације и сатстанак на једнодневном професионалном сусрету (ЈПС) водиле су координатори Наташа Бузгановић – васпитач и Љубица Поповић – психолог. 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *